Newborn fotografie

NEWBORN GEPOSEERD

"Een prachtige herinnering aan die allereerste super speciale dagen met jullie wondertje, een moment om nooit meer te vergeten"

Newborn Fotografie geposeerd is fotografie van een pasgeboren (slapende) baby. Deze foto’s kunnen het beste gemaakt worden wanneer de baby tussen de 7 en 21 dagen oud is, omdat baby’s dan nog vast slapen en nemen nog gemakkelijk de bekende fijne houding uit de buik aan. Hoe ouder een baby, hoe groter de kans is dat hij/zij wakkerder is en zich minder snel in de newborn houdingen gaat liggen. Dus wacht niet te lang met boeken.

Veiligheid, rust, warmte, hygiene en het welzijn van jullie kindje staat centraal tijdens de fotoshoot.

De fotosessie vindt plaats in mijn ruime daglicht studio. Hier heb ik alles wat ik nodig heb tijdens een newborn sessie, Mocht je door omstandigheden niet naar de studio kunnen komen, dan kan ik naar jullie toekomen. Zie newborn shoot bij je thuis.

Ik maak gebruik van verschillende achtergronden, manden, zachte dekentjes, gebreide mutsjes, houten schalen, haarbandjes en meer accessoires. Jullie kiezen van te voren de achtergronden en kleuren uit, die jullie mooi vinden en kunnen eventueel zelf een knuffeltje of een dekentje meenemen die we kunnen gebruiken bij enkele fotos.

De baby zal terwijl hij of zij slaapt in een aantal verschillende decors gelegd worden. Vaak slapen de kleintjes gewoon door, maar mochten ze wakker worden, dan nemen we prachtige foto’s met de oogjes open of nemen we de tijd om de kleine weer in slaap te krijgen.

Ik gebruik tijdens de newborn shoot diverse achtergronden naar keuze. Een witte doek (beanbag ofwel grote kussen) is standaard. Daarnaast kies je van te voren 2 mooie achtergronden, die ik klaar zet en wordt deze tijdens de shoot ook gebruikt. De keuze achtergronden tref je hieronder, evenals de portfolio van mijn newborn fotografie.

GEPOSEERD BRONS:

Bij de newborn shoot brons wordt alleen de baby gefotografeerd. De brons newborn shoot duurt 1.5 uur en de kans is aanwezig dat de baby niet of licht slaapt. In dat geval maken we veelal foto's met de ogen open. Inbakenen geeft de baby een veilig gevoel en kunnen ze geen onrustige bewegingen maken waar ze zelf snel van schrikken.

GEPOSEERD GOUD:

Bij de newborn shoot goud mogen broer/zus en ouders ook op de foto. Deze fotos worden in een andere ruimte genomen met grote lichten. Bij de goud shoot nemen we daarom ruim de tijd (2 tot 3 uur). Na het uitkleden worden de babys meestal wakker en het beste is ze dan voeden. Na de voeding gaan ze meestal ontspannen slapen. Dit kost tijd, daarom duurt een newborn shoot ook langer dan een reguliere shoot.

Als jullie ook foto’s willen als gezin, dan gaan we daarmee eerst beginnen. Wanneer er een oudere broer/zus aanwezig is, maak ik ook daar foto's van samen met de baby. Daarna kunnen de oudere kids eventueel opgehaald worden, aangezien deze fotosessie voor kinderen te lang duurt, bovendien heeft de baby een rustige omgeving nodig voor mooie, slapende foto’s. Daarna gaan we naar de daglicht ruimte waar ik verder ga met de baby.

De digitale bestanden ontvang je zowel met als zonder logo/watermerk, met logo voor op FB en zonder logo, zodat je zelf onbeperkt afdrukken kunt laten maken waar je maar wenst.

Mocht je de foto's op het geboortekaartje willen gebruiken, dan zorg ik dat je binnen 48 uur na de fotoshoot alvast de eerste digitale fotobestanden ontvangt.

Mocht je een Newborn Fotoshoot cadeau willen doen (leuke cadeau-tip voor een babyshower!), dan heb ik hier speciale Newborn cadeaubonnen voor.

GEPOSEERD BIJ JULLIE THUIS

Een newbornsessie geposeerd kan ook bij je thuis. Dit is soms wel zo prettig als je zelf nog niet helemaal fit bent of nog niet zo goed ter been bent na de bevalling. Ik neem dan verschillende spullen mee, zoals achtergronden, mandjes, haarbandjes, dekens en andere accessoires. De foto’s worden gemaakt met gebruik van daglicht en evt. daglichtlamp. Bij een newborn shoot bij je thuis komen extra kosten bij. De optie broer/zus/ouders op de foto is bij deze shoot niet mogelijk.

De regel is, hoe langer een shoot duurt, hoe meer poses mogelijk en dus ook meer mooie foto's als resultaat. Wil je dit, kies dan voor de goud pakket. Ze zijn maar 1x newborn en het is een prachtige herinnering!

NEWBORN LIFESTYLE THUIS OF IN DE STUDIO

Hou je niet zo van geposeerde foto’s en leggen jullie liever het ‘echte’ vast? Dan is een Newborn Lifestyle shoot een geschikte keuze. Een Newborn Lifestyle shoot is bedoeld voor pasgeboren baby’s tot ongeveer 2 maanden. Op een ongedwongen, natuurlijke manier fotografeer ik jullie als gezin bij je thuis of in de studio met een slaapkamer setting, maar ook met broertjes/zusjes samen, ouders met de kleine, en de kleine alleen in huiselijke sfeer. Leuke ruimtes om hiervoor te gebruiken zijn ruimtes met veel licht. Zoals de babykamer, jullie slaapkamer en de woonkamer met grote raam. Het word minder 'geposeerd' en lekker losjes. Voor deze foto's is het juist leuk om eigen spulletjes van de baby te gebruiken.

Zorg ervoor dat de baby net een warm badje, een schone luier en/of de voeding heeft gehad, zodat hij/zij daarna heerlijk in slaap kan vallen. Het liefst fotografeer ik de baby met een zacht of licht outfitje aan in een lichte ruimte in jullie huis. Ook leg ik graag het babykamertje vast en fotografeer ik het liefst op jullie slaapkamer (meestal valt hier het meeste daglicht naar binnen). Denk daarom even goed na over het dekbed dat erop zit en aan de warmte (geen raam open, liefst een warme temperatuur). Draag zelf het liefst iets in lichte kleuren/wit tijdens de newbornshoot. Dit past goed bij het geheel. Heb je thuis nog een mooie gehaakte omslagdeken of iets anders dat je graag herinnerd wilt hebben? Leg dit dan gerust klaar dan gaan we samen aan de slag om er iets onvergetelijks van te maken!

Een lifestyle shoot kan ook in de studio. Deze is zeker een uitkomst, als jullie geen lichte slaapkamer hebben of een vrij donkere woning. Ik heb een hele mooie lichte slaapkamer setting in de studio, zoals een echte slaapkamer.

Bekijk de onderstaande fotoseries om te zien hoe prachtig en divers een Newborn Fotoshoot kan zijn!


KLIK OP DE FOTO VOOR MEER VOORBEELDEN

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER VOORBEELDEN

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER VOORBEELDEN

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER VOORBEELDEN

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER VOORBEELDEN

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER VOORBEELDEN

Tips:

Trek iets aan waarin je het niet te warm krijgt en neem evt. extra kleding voor jezelf mee (mocht de baby naakt zijn, een 'ongelukje' zit in een klein hoekje!)

Wanneer je zelf graag een aantal foto's wil hebben samen met de baby dan is dit ook mogelijk. Vaak is het dan het mooist om witte of zwarte (afhankelijk welke setting je het mooist vindt, donker of licht) kleding te dragen, voor papa gewoon een simpel shirt en voor mama is een strapless top of een top met spaghettibandjes vaak heel mooi. Twijfel je hierover, neem dan gewoon een aantal shirts/tops mee en dan kijken we samen wat het beste is.

Tijdens de newbornsessie heeft de baby wel de hoofdrol, er zullen dus voornamelijk foto's van hem/haar gemaakt worden.

Het is belangrijk dat de baby goed slaapt als we met de sessie beginnen, dit zodat de baby in allerlei verschillende houdingen kan worden gelegd op het poseerkussen zonder dat hij/zij hier hinder van ondervindt. Om dit te bereiken kun je het beste proberen de baby voor de shoot wakker te houden en hem of haar eventueel van tevoren in badje of de tummy tub te doen. Daarnaast is het handig om net van tevoren een goede voeding te geven. Dit laatste kan uiteraard ook in de studio gebeuren.

Trek je baby van tevoren makkelijke kleertjes aan die niet strak zitten en maak de luier slechts losjes vast. Hiermee voorkomen we dat je baby strepen op z'n lijfje krijgt van kleding/luier en zo hoeven we ook niet teveel te 'pesten' met uitkleden. Het is handig om een omslagdoek mee te nemen.

Om de rust te bewaren vraag ik om niet meer dan 2 personen aanwezig te laten zijn bij de newbornshoot. Uiteraard kunnen grote broers/zussen er wel bij zijn om ook een paar foto's samen te maken, wellicht is het dan handig om voor hem/haar iets mee te nemen waarmee hij/zij zich een aantal uren kan vermaken of om iemand te regelen die de broer/zus op kan halen als de foto's samen gemaakt zijn.

De fotosessie duurt ongeveer 2 tot 3 uur, dit omdat we tussendoor uiteraard de tijd nemen om de baby te voeden, te verschonen of gewoon om even te knuffelen zodat hij of zij weer lekker in slaap kan vallen. De baby is de baas en leidt onze fotosessie!

Omdat ik de veiligheid van de baby heel belangrijk vind kan ik niet altijd alle poses garanderen, dit verschilt per sessie en bekijken we ter plekke. Veiligheid van jullie wondertje staat voorop! Uiteraard probeer ik wel altijd rekening te houden met jullie wensen, dus geef het gerust aan als je iets gezien hebt dat je erg leuk vindt.

Wat neem je mee naar een newbornshoot?

- voldoende voeding (ook als je denkt dat je baby misschien geen voeding nodig heeft tussendoor! Eten kan soms HET wondermiddel zijn om je baby weer lekker te laten slapen wanneer hij/zij midden in de shoot wakker wordt en niet meer wil slapen) Waterkoker en magnetron is aanwezig.

- voldoende luiers

- billendoekjes

- een spuugdoekje

- 2 omslagdoeken voor de baby

- een speen als je die hebt, ook als je het nog niet gebruikt

- evt. accessoires die je wil gebruiken

- kleding voor jezelf als je mee op de foto gaat

- alles wat je anders ook mee zou nemen als je de deur uit gaat met je baby

KLIK OP DE FOTO VOOR NOG MEER!