Mooie, betaalbare fotografie van mens en dier. Met altijd extra's!

Afscheid van een oudere

Afscheid van een oudere....Onze ouderen

Leg de herinnering nu vast!

Van de oudere mens worden nog zelden mooie, professionele portretten gemaakt. Jammer!! In vele fases in het leven maken we regelmatig foto’s: (pret-)echo’s van ongeboren baby’s, geboortefoto’s, jaarlijkse schoolfotograaf, trouwfoto’s, vakantiefoto’s enz. Foto’s van allerlei belangrijke hoogtijdagen in het leven. Omdat we graag de herinnering aan mooie momenten en geliefde mensen vast willen houden.

Veelal gaan ouderen niet zo graag op de foto. Omdat ze zichzelf niet meer ‘mooi’ vinden. Of niet belangrijk. Maar hoe práchtig zijn de doorleefde gezichten?! En hoe belangrijk voor de mensen die van hen houden! Alles wat we dan nog hebben van de oudere is een toevallig kiekje: gemaakt bij een verjaardag met de telefoon. Of een oude foto uit een ver verleden. Zelden nog een mooi portret van iemand, zoals hij/zij op het laatst van zijn leven is. Welke het meest tastbaar de herinnering aan deze persoon levend houdt.

Later valt het niet mee om nog aan een goede foto van iemand te komen: negatieven moeten worden gedigitaliseerd, gerestaureerd om krassen en een veelheid aan stofjes weg te werken. En meestal is dat dan toch niet DE foto van hoe iemand echt op het laatst van zijn leven was.